Varje inköp här kan göra SKILLNAD!

Läkare Utan Gränser


Läkare Utan Gränser är en medicinsk humanitär organisation som räddar liv och lindrar nöd de behövs mest. Läkare Utan Gränser bistår människor som drabbats av kriser, krig och naturkatastrofer oavsett politisk åsikt, religion eller etnisk tillhörighet. 

Läkare Utan Gränser eller Médecins Sans Frontières (MSF) startades 1971 i Paris av en grupp läkare och journalister. De ansåg att det behövdes en oberoende hjälporganisation som talade ut om övergrepp och missförhållanden, och satte människor före politik. Idag arbetar Läkare Utan Gränser i runt 70 länder runt om i världen.

1999, tar Médecins Sans Frontières (MSF) emot Nobels fredspris med juryns motivering: "som ett erkännande av organisationens banbrytande humanitära arbete på flera kontinenter".

HUG, Hjältar Utan Gränser, betraktar organisationen Läkare Utan Gränser som ett riktigt exempel på organisationer med heroiska insatser 24/7/365. Dessa människor har på ett beundransvärt och kontinuerligt sätt ställt upp för mänskligheten i nöd. För det mest utför Läkare Utan Gränser sina hedervärda uppdrag under ytterst hårda förhållande.

Som ett tack till Läkare Utan Gränsers fantastiska och beundransvärda insatser donerar HUG 10% av samtliga sina försäljningar genom Gåvobutiken som insamling till förmån till Läkare Utan Gränser.

Lär känna Läkare Utan Gränser och bli inspirerad av deras humanitära och hälsovård gärningar genom att besöka deras hemsida 


www.lakareutangranser.se